Mundblæst glas

Fra sand til glas

Lys over Byen er mundblæst og blæses af glaspusterne Bente Sonne og Tracey Weston, hos Glasblæseriet v/Bente Sonne i Svendborg på Sydfyn.

 

Glasset starter ud som en rå, flydende masse der blæses op, bliver formet og får fastsmeltet kantfarven. Alt dette foregår imens glasset har en temperatur på mellem 800 og 1100 grader. Hvis glasset bliver for koldt, vil det i værste fald sprænge, og hvis glasset bliver for varmt vil det blive for blødt og kollapse.

 

Når glasset har fået sin endelige form stilles det til afkøling i en køleovn, der nedkøler glasset fra 500 grader til 80 grader over et døgn. Denne nedkøling er yderst vigtig, da glasset ellers vil nedkøles for hurtigt og sprænge.

 

Når glasset, dagen efter, er nedkølet tages det ud af ovnen og forberedes til den videre bearbejdning

- nemlig sandblæsningen.

 

Inden glasset bliver sandblæst bliver hvert enkelt motiv sat på glasset i form af en skabelon i en tyk folie. Princippet er, at det område på glasset, der ikke skal have den matte overflade, skal dækkes grundigt af og på den måde blive beskyttet i sandblæsningsmaskinen.

Når glasset er klargjort bliver det sandblæst under meget højt tryk, der giver glasset den matte overflade. Derefter fjernes foliemotiverne igen og nedenunder dem, er glasset stadigvæk klart..

 

Nu er glasset færdigt, og bliver som en sidste detalje signeret i bunden med initialer og dato inden det sendes videre ud i verden.

 

 

 

Lys over Byen // Sarah Sonne Glatz // CVR: 35687092 // lysoverbyen@gmail.com // +45 61462264